ceara auto

Cum alegeti ceara auto?

Cum sa ceruiesc o masina noua? Dar una cu o vechime de 10 ani? Ce ceara sa folosesc pentru vopseaua alba? Si pentru cea neagra?
Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care se gandesc toti amatorii de masini frumoase, cu vopsele lucioase, care incep sa se gandeasca la ceruirea masinii lor.

Din aceste considerente, vom incerca sa explicam, in cele ce urmeaza, cum sa va alegeti ceara auto potrivita pentru tipul de vopsea al masinii dumneavostra. Si, de ce nu, sa vedem daca toate intrebarile de mai sus sunt justificate.

Inainte de toate, ar trebui sa stabilim in ce conditii este vopseaua masinii. Mai departe, vedem daca se preteaza ceruirii si cam cat de mult sa investim in produse si in procesul de ceruire in sine.

Cum sa alegeti ceara auto potrivita pentru tipul de vopsea al masinii? Ei bine, atunci cand alegeti ceara auto, trebuie sa luati in considerare urmatoarele factori:

  • Tipul de vopsea al masinii. Exista diferite tipuri de ceara pentru diferite tipuri de vopsea. Pentru vopsea metalica, alegeti o ceara ce contine ceara de carnauba. Pentru vopsea neagra, alegeti o ceara ce contine un pigment negru.
  • Conditia vopselei. Daca vopseaua masinii dumneavoastra este in stare buna, puteti alege o ceara de protectie. Daca vopseaua masinii dumneavoastra are zgarieturi sau alte defecte, puteti alege o ceara de restaurare.
  • Cat de des doriti sa aplicati ceara. Daca doriti sa aplicati ceara des, alegeti o ceara lichida sau cremoasa. Daca doriti sa aplicati ceara mai rar, alegeti o ceara solida.

Aici mai trebuie sa ne gandim si daca vrem sa ceruim masina cu o ceara care sa se aplice rapid si usor, cu rezultate imediate. In cazul in care avem toata dupa-amiaza libera, putem sa investim si intr-o ceruire mai profi, folosind o masina de slefuit.

Este bine de mentionat ca exista trei tipuri principale de ceara auto: lichida, sintetica si solida.

Ceara lichida este cea mai rapida si mai usor de aplicat, dar ofera cea mai mica protectie.

Este facuta din ceara de carnauba, ceara sintetica sau o combinatie a celor doua, oferind protectie impotriva zgarieturilor, a razelor UV si a murdariei.

Ceara sintetica ofera o protectie mai buna decat ceara lichida, dar necesita mai mult timp pentru a fi aplicata.

Este facuta din polimeri sintetici care ofera o protectie mai durabila decat ceara lichida, fiind mai rezistenta la apa si la alte substante chimice.

Ceara solida ofera cea mai buna protectie, dar necesita cel mai mult timp pentru a fi aplicata.

Este facuta din ceara de carnauba pura si ofera cea mai buna protectie impotriva zgarieturilor, a razelor UV si a murdariei. Ceara solida este mai greu de aplicat decat ceara lichida sau cea sintetica.

Optiunile suna cam asa:

Ceara auto lichida – luciu in cateva minute

aplicare_K2_Spectrum

In viata fiecarui sofer exista momente cand pur si simplu nu este timp pentru acordarea unui tratament mai avansat vopselei masinii. Aceasta necesita totusi putina cosmetizare, de preferat, una rapida, pentru a arata cat de bine se poate.

Pentru acest rezultat rapid exista ceara lichida, de exemplu K2 Spectrum, cu ajutorul careia obtineti stralucire in doar cateva clipe.

Cand sa o aplicati?

De preferat dupa fiecare spalare. Imaginati-va ca va spalati masina la o spalatorie auto automata. Dupa spalare, puteti vedea urme albe de la apa pe vopsea. In acest caz, cu ajutorul cerii lichide, le puteti face sa dispara imediat, masina devenind stralucitoare fara prea mult efort.

Ceara lichida este, de asemenea, o optiune foarte buna si pentru iubitorii de raliuri sau masini folosite pentru reclama. Asta pentru ca acestia petrec mult timp cu pregatirea masinilor inainte de diverse evenimente. Ei, de obicei, parcurg kilometri intregi prin praf si murdarie, iar dupa un asemenea drum, luciul de pe masina dispare. Acest produs de detailing auto readuce stralucirea vopselei in cateva minute, fara prea mult efort, iar dumneavoastra sunteti gata de urmatoarea aventura intr-un timp foarte scurt.

Ceara lichida reimprospateaza rapid culoarea si confera luciu instant. Se preteaza in special masinilor noi sau bine intretinute, fara defecte la nivelul vopselei.
In cazul cerii lichide, nu trebuie sa va faceti griji de patarea garniturilor, plasticului si sticlei, sau a aplicarii pe caroserie atunci cand aceasta este calda. Un produs bun nu va lasa niciodata urme pe ele.

Mai mult de atat, ceara lichida, daca este de calitate, se poate aplica fara nici o problema si pe cauciuc sau plastic. Se poate aplica chiar si pe bord, pentru a imbunatati aspectul acestuia.

Asadar, daca va place sa calatoriti cu o masina aratoasa si nu aveti prea mult timp de investit in cosmetizare, ceara lichida nu ar trebui sa lipseasca din portbagajul dumneavoastra.

Ceara auto sintetica – protectie de lunga durata a vopselei

Aplicare ceara K2 Quantum

Daca doriti o mai buna protectie pentru vopsea, pe termen mai lung, cu o aplicare la fel de rapida ca si ceara lichida, incercati o ceara sub forma de lapte. Are o consistenta lichida, iar aplicarea sa este mai putin exagerata decat ceruirea profesionala. Se poate aplica manual, cu ajutorul unui burete pentru polish sau cu ajutorul unei masini de slefuit.

Principala sarcina a unei ceri auto este de a proteja vopseaua, pe termen cat se poate de lung, impotriva factorilor de mediu. Ceara de protectie K2 Quantum, de exemplu, ofera protectie de pana la jumatate de an. Tinand cont ca, in medie, spalarea unei masini se face la fiecare doua saptamani, aceasta ceara rezista si asigura protectie pentru circa douazeci de spalari. Desigur, in cazul fiecarei spalari a masinii, ceara pastreaza efectul hidrofob, respingand apa si murdaria.

aplicare ceara auto

Ceara se aplica pe suprafata cu ajutorul unui burete. Dar numai dupa ce ati curatat, degresat si uscat suprafata in prealabil. Doar in acesta maniera veti obtine rezultate maxime din punct de vedere al protectiei pe care o ofera ceara.

Aplicarea cerii sub forma de lotiuni poate fi facuta si mecanic, folosind o masina de slefuit la cea mai mica viteza, adica 600-800 rpm.

Si inca un lucru de care trebuie sa tineti cont! Orice fel de ceara auto necesita timp pentru a capata aderenta la suprafata vopselei. Numai asa poate oferi acesteia protectie. Prin urmare, nu va recomandam sa mergeti la spalatorie cu masina in aceeasi zi in care ati aplicat ceara.

Ceara auto solida de carnauba – stralucire si protectie spectaculoasa

Am spus mai devreme ca ceara lichida ofera luciu puternic iar ceara sintetica ofera protectie de durata.

O combinatie a acestor doua produse si a proprietatilor acestora o reprezinta ceara solida cu carnauba. Noi va propunem K2 Ultra Wax.

Ceara de carnauba este destul de greu de gasit in natura, fiind un derivat obtinut din frunzele de palmier. Produsul brut, dupa o prelucrare adecvata, poate fi aplicat cu o destula usurinta pe masina. In urma aplicarii, aceasta ceara solida formeaza un strat de protectie dur si durabil in timp. Ofera totodata si o stralucire remarcabila a suprafetei.

Pentru o obtine un maxim de efect atat din punct de vedere al timpului de protectie cat si al luciului, ceara solida cu carnauba este cea mai buna optiune pentru dumneavostra.

Ceara de carnauba intensifica culoarea vopselei, oferind in acelasi timp un efect hidrofob foarte puternic, astfel incat vizitele la spalatorie vor fi mai rare. Este drept ca aplicarea ei necesita putin mai multa munca si timp, dar efectul obtinut merita pe deplin.

Inainte de aplicare nu uitati sa pregatiti suprafata. Acest proces consta in indepartarea urmelor de ceara mai vechi de pe vopsea, curatarea si degresarea suprafetei si uscarea in totalitate.
Ceara se aplica manual, cu ajutorul unui burete, uniform pe toata suprafata. Sa tineti minte sa nu aplicati ceara pe tabla incinsa. Cel mai bine este sa parcati intr-un loc umbros si sa incepeti ceruirea. Este bine sa nu ceruiti toata masina odata. Cand ceara se usuca, este mai greu de lustruit. Cel mai bine este sa lucrati pe suprafete mici. Lustruirea se face cu ajutorul unei lavete moi din microfibra, dupa ce ati asteptat in prealabil aproximativ 15 secunde, timp in care ceara sa adere la suprafata. Si cam acesta este procedeul pentru intreaga masina.

Pentru cei mai exigenti – 5 ani de protectie a vopselei

Pentru pasionatii de automobile pentru care ceara nu este suficienta exista o ala optiune – acoperirea ceramica K2 Gravona.

Principalul avantaju al acoperirii ceramice este in primul rand perioada lunga de protectie care o ofera vopselei: aproximativ 5 ani. Acest produs creaza un strat subtire si complet transparent la nivelul vopselei, iar dupa aplicare ofera izolare completa de mediul extern, protejand foarte bine impotriva zgarieturilor, radiatiilor UV, ploi acide, apa, murdarie si alte genuri de degradare.

O mica sectiune cu raspunsuri la alte posibile intrebari si curiozitati

Intrebare: Ce tip de ceara auto ar trebui sa folosesc?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de mai multi factori, inclusiv tipul de vopsea al masinii dumneavoastra, cat de des doriti sa aplicati ceara si cat de mult timp si efort sunteti dispus sa investiti.

Intrebare: Ceara lichida, sintetica sau solida este mai buna?

Ceara lichida este cea mai rapida si mai usoara de aplicat, dar ofera cea mai mica protectie. Ceara sintetica ofera o protectie mai buna decat ceara lichida, dar necesita mai mult timp pentru a fi aplicata. Ceara solida ofera cea mai buna protectie, dar necesita cel mai mult timp pentru a fi aplicata.

Intrebare: Ceara auto ofera protectie impotriva zgarieturilor?

Da, ceara auto ajuta la protejarea vopselei impotriva zgarieturilor. Cu toate acestea, nu este o garantie impotriva zgarieturilor. Daca masina dumneavoastra este expusa la zgarieturi severe, ceara poate fi indepartata.

Intrebare: Ceara auto ofera protectie impotriva razelor UV?

Da, ceara auto ajuta la protejarea vopselei impotriva razelor UV. Razele UV pot provoca decolorarea si imbatranirea prematura a vopselei. Ceara ajuta la blocarea razelor UV si la prevenirea acestor daune.

Intrebare: Ceara auto ofera protectie impotriva murdariei si a apei?

Da, ceara auto ajuta la protejarea vopselei impotriva murdariei si a apei. Ceara creeaza un strat protector pe vopsea care ajuta la respingerea murdariei si a apei. Acest lucru face ca masina dumneavoastra sa fie mai usor de curatat si sa arate mai bine.

Intrebare: Cat de des trebuie sa aplic ceara auto?

Frecventa cu care trebuie sa aplicati ceara auto depinde de mai multi factori, inclusiv tipul de vopsea al masinii dumneavoastra, cat de mult este expusa la elemente si cat de multa protectie doriti sa oferiti. In general, este recomandat sa aplicati ceara auto cel putin o data pe an.

Intrebare: Cum aplic ceara auto?

Aplicarea cerii auto este relativ usoara. Cu toate acestea, este important sa urmati instructiunile de pe ambalajul produsului. In general, veti avea nevoie de o carpa moale, de o laveta din microfibra si de un burete de polish.

Iata cateva sfaturi pentru aplicarea cerii auto:

  • Asigurati-va ca masina dumneavoastra este curata si uscata inainte de a aplica ceara.
  • Aplicati ceara in straturi subtiri.
  • Lasati ceara sa se usuce complet inainte de a o lustrui.

Intrebare: Care este diferenta dintre ceara auto si acoperirea ceramica?

Ceara auto este un produs care se aplica pe vopseaua masinii pentru a o proteja de zgarieturi, razele UV si murdarie. Acoperirea ceramica este un tratament mai complex care se aplica pe vopsea pentru a-i oferi o protectie mai durabila. Acoperirea ceramica este mai scumpa decat ceara auto, dar ofera o protectie mai buna pe termen lung.

Intrebare: Care este cea mai buna ceara auto pentru vopsea neagra?

Vopseaua neagra este mai predispusa la zgarieturi si decolorare decat alte tipuri de vopsea. Prin urmare, este important sa alegeti o ceara auto care este special conceputa pentru vopsea neagra. Ceara auto cu ceara de carnauba pura este o alegere buna pentru vopsea neagra, deoarece ofera o protectie excelenta impotriva zgarieturilor si decolorarii.

Intrebare: Ceara auto este necesara pentru o masina noua?

Nu este necesar sa aplicati ceara auto pe o masina noua imediat dupa ce o cumparati. Cu toate acestea, este recomandat sa aplicati ceara auto la fiecare 6-12 luni pentru a proteja vopseaua si a o mentine in stare buna.

Intrebare: Ceara auto poate fi aplicata pe orice tip de vopsea?

Da, ceara auto poate fi aplicata pe orice tip de vopsea, inclusiv pe vopsea metalica, vopsea perla si vopsea cu efect mat. Cu toate acestea, este important sa alegeti o ceara auto care este special conceputa pentru tipul de vopsea al masinii dumneavoastra.

  • Vopsea metalica

Vopseaua metalica este alcatuita dintr-o baza de culoare si aschii metalice care ii confera un aspect stralucitor. Ceara auto cu ceara de carnauba pura este o alegere buna pentru vopsea metalica, deoarece ofera o protectie excelenta impotriva zgarieturilor si decolorarii. Ceara auto sintetica este, de asemenea, o optiune buna pentru vopsea metalica, deoarece ofera o protectie durabila.

  • Vopsea perla

Vopseaua perla are un aspect stralucitor si sclipitor. Ceara auto cu ceara de carnauba pura este o alegere buna pentru vopsea perla, deoarece ofera o protectie excelenta impotriva zgarieturilor si decolorarii. Ceara auto sintetica este, de asemenea, o optiune buna pentru vopsea perla, deoarece ofera o protectie durabila.

  • Vopsea mata

Vopseaua mata are un aspect mat si nereflectorizant. Ceara auto cu ceara de carnauba pura nu este recomandata pentru vopsea mata, deoarece poate face ca vopseaua sa para mai stralucitoare decat este de fapt. Ceara auto sintetica sau ceara auto special conceputa pentru vopsea mata sunt optiuni bune pentru vopsea mata.

Intrebare: Cat timp rezista ceara auto?

Durabilitatea cerii auto depinde de tipul de ceara, de conditiile de mediu si de frecventa cu care masina este spalata. In general, ceara auto cu ceara de carnauba rezista aproximativ 6 luni, ceara auto sintetica rezista aproximativ 12 luni, iar acoperirea ceramica rezista pana la 5 ani.

Intrebare: Ceara auto poate fi aplicata pe alte suprafete?

Da, ceara auto poate fi aplicata pe alte suprafete, cum ar fi sticla, cauciucul si plasticul. Acest lucru poate ajuta la protejarea acestor suprafete de zgarieturi si decolorare.

Ca si concluzie, “se remarca” urmatoarele “tipologii”

Daca aveti o vopsea noua sau bine intretinuta si timp putin la dispozitie – achizitionati o ceara auto lichida.

Pentru cei cu dupa-amieze libere, asadar ceva mai mult timp pentru a reimprospata o vopsea mai veche si lipsita de luciu – ceara auto sintetica sau cea solida cu carnauba fac minuni!

Pentru cei exigenti, indiferent de timp – acoperire ceramica!

Pentru ca, indiferent de tipologie si timp liber, tuturor ne face placere sa detinem o masina curata si cat mai bine intretinuta!

Urmand aceste sfaturi, puteti alege ceara auto potrivita pentru masina dumneavoastra si o puteti aplica corect pentru a va proteja vopseaua.