Ghid spuma activa pentru incepatori: Top 5 greseli

Folosirea spumei active auto poate parea un pic complicata pentru incepatori, dar evitand cateva greseli comune, poti obtine o curatare eficienta si sigura masinii tale.

Mai jos iti voi spune care sunt top 5 greseli de evitat atunci cand folosesti spuma activa.

1. Aplicarea pe o suprafata fierbinte sau sub lumina directa a soarelui

De ce este o greseala: Spuma activa aplicata pe o suprafata fierbinte se poate usca rapid inainte de a-si face efectul, lasand reziduuri greu de indepartat si potential provocand pete.

Cum sa eviti: Aplica spuma intr-un loc umbrit si pe masina rece. In general curatarea auto este cel mai bine realizata intr-o zona umbrita pentru a evita uscarea rapida a produselor de curatare.

2. Neclatirea masinii inainte de aplicare

De ce este o greseala: Daca nu clatesti mai intai masina, murdaria si praful pot actiona ca abrazivi, provocand zgarieturi atunci cand aplici si intinzi spuma.

In plus ai nevoie de o concentratie mai mare, sau sa dai de mai multe ori cu spuma pentru a se spala masina.

Cum sa eviti: Clateste intotdeauna vehiculul cu un jet de apa pentru a indeparta murdaria grosiera inainte de a aplica spuma activa. Cu cat reusesti sa dai mai multa mizerie jos cu apa curata cu atat mai bine.

3. Dilutia incorecta a spumei

De ce este o greseala: Daca diluezi spuma pre tare va face spuma ineficienta, iar daca o lasi prea concentrata poate fi agresiva pentru vopseaua masinii.

Cum sa eviti: Urmeaza instructiunile producatorului pentru proportiile corecte de amestec. Pe eticheta bidonului de spuma activa gasesti intructiunile de dilutie pentru fiecare echipament. In general acesta este lance de spumare sau nebulizator.

4. Lasarea spumei sa se usuce complet pe masina

De ce este o greseala: Spuma uscata poate lasa urme si poate fi dificil de indepartat. Trebuie sa faci spalari suplimentare si exista potential pentru daunarea suprafetei.

Cum sa eviti: Tot pe eticheta spumei ar trebui sa gasesti si timpul de actiune. Foloseste timpul de actiune recomandat si clateste spuma inainte de a se usca complet.

In functie de spuma aleasa acest timp poate merge pana la maxim 5 minute.

5. Utilizarea unui echipament nepotrivit pentru aplicare si clatire

De ce este o greseala: O presiune prea mare poate deteriora vopseaua, iar o presiune prea mica poate fi ineficienta.

Cum sa eviti: Foloseste un echipament de spalare auto adecvat. Cum ar fi un aparat cu presiune si o lance de spumare. Aplica si clateste spuma la presiunea corecta.

In general o presiune de 70-140 de bari este buna pentru a crea o spuma densa si eficienta.

Folosirea unui aparat de spalare cu presiune adecvata este esentiala pentru a preveni deteriorarea vopselei masinii.

Concluzie

Folosirea spumei active auto poate fi o activitate relaxanta si eficienta, daca stii cum sa eviti greselile comune. Sper ca ti-am oferit cateva sfaturi necesare pentru a folosi corect acest spuma activa, protejandu-ti masina si mentinando curata.